Udfører et jobsøgning ved hjælp af internettet har absolut forvandlet hvordan jobsøgende kontakt leje selskaber. Tilgængeligheden af kopiere og indsætte en tekst version CV i en formular på en virksomheds hjemmeside har lagt grundlaget for en lettere og mere bekvem proces. Ikke længere behøver en jobsøgende at tilbringe timer med den traditionelle metode til udskrivning og mailing hans CV til utallige modtagere.
Med internettets bekvemmelighed fortsætter en grobund for fidus kunstnere med at vokse hvert år. Identitet tyverier er steget til en overvældende 10 millioner tilfælde om året, og mange af dem er et resultat af phishing – ikke overraskende, erhvervsgrenen i beskæftigelse er under angreb så godt.
Phishing er et forsøg på at udtrække personlige oplysninger gennem hvad der synes at være autentisk e-mails. Hvis du er jobsøgning, en e-mail fra en tilsyneladende interesseret personalekonsulent, kan for eksempel ikke hæve et rødt flag med dig. Du tror måske, at kontaktpersonen og selskab noteret er legitime, men ser kan snyde. At vide hvad man skal kigge efter og sådan spot svig (eller potentielle områder for misbrug) kan være den bedste afskrækkende for at sikre du har en sikker oplevelse mens du gennemfører din jobsøgning.
VÆRE FORSIGTIG MED INDSENDELSE INVITATIONER.
Svindlere, og spammere følger de samme mønstre. Masse e-mails er sendt til en enorm liste over modtagere. Ikke alle på “hitlisten” søger efter et nyt job; men kun et lille antal mennesker skal være overbevist om, eller narret til at tro, emailen er autentiske for at fidus anses at være vellykket. Modtage en e-mail fra en personalekonsulent, der hedder, “så vi dit CV på internettet, og vi finde din færdighed sæt til at være perfekt til en af vores klienter. Udfyld vores online ansøgning via den nedenstående link. ” Spørg dig selv en række spørgsmål: har du sende dit CV til denne recruiter? Besøg selskabets hjemmeside (Skriv webadressen i din browser, undgå at klikke på linket i e-mailen); efter yderligere undersøgelse er de hæderlige? Hvordan har de hørt om dig? Ringe til firmaet, hvis nødvendigt. Altid gå videre med forsigtighed, når du modtager en kold-kontakt e-mail fra en person.
UNDGÅ AT REAGERE PÅ ANMODNINGER OM PERSONLIGE OPLYSNINGER, SÅSOM SOCIAL SIKRING ELLER KREDITKORT NUMMER.
Antag, at du modtager en e-mail fra hvad der synes at være en velkendt Jobbank. E-mailen hedder det, at din konto har brug for din kontakt og betaling oplysninger skal opdateres for at service fornyelse. Du klikker på linket og du dirigeres til en side, der ser ud og føles “lugter” rigtige. Du fortsætte ved at sende de ønskede oplysninger.
Linket viste sig sikker, men du blev taget til et websted, der er designet til at bedrage dig. Velrenommerede selskaber vil sjældent beder om personlige oplysninger via e-mail så undersøge hver indgående e-mail for gyldighed.
NÅR DU KØBER FRA EN CV SKRIVNING ELLER GENOPTAGE INDSENDELSE SERVICE, FOR EKSEMPEL SIKRE OPLYSNINGER ER KRYPTERET, VED AT TRYKKE INDSEND.
Kryptering, kort sagt, sikrer den private oplysninger, du afgiver online opbevares sikkert. Når på din browser, kan du genkende en krypteret form når roden URL-adressen starter med “https:” i stedet for “http:” eller se hængelås i nederste højre hjørne af din skærm. Indkøb fra firmaer har tilføjet sikkerhedsforanstaltninger på plads kan sikre dine private oplysninger undgår hænderne på ill-villet mennesker. Læs mere om kryptering af læsning Jeff Tysons artikel med titlen “Hvordan kryptering værker,” på howstuffworks.com.
LÆSE OG FORSTÅ PRIVACY POLITIKKEN AF WEBSTEDER DU PROTEKTOR.
Better Business Bureau besidder en streng politik for medlemmer, der gør forretninger online. En erklæring skal vises på selskabets hjemmeside, uden undtagelser. Høj forretningspraksis er en nødvendighed for at opretholde tilliden til online købere; og BBB forstår vigtigheden af tillid blandt forbrugerne.
En fortrolighedserklæring skitserer hvilken type kundeoplysninger der indsamles, og hvordan det bruges. Alliancer og partnerskaber, for eksempel, arrangere for virksomhed A at sælge eller videregive kundeoplysninger til firma B. De oplysninger, der er overført eller solgt kunne være grundlæggende, som navn og e-mail-adresse, eller langt mere dybdegående ligesom navn, adresse, CPR-nummer og telefonnummer. Uanset hvordan grundlæggende eller detaljerede oplysninger, skal selskabet have logistikken stavet i deres fortrolighedspolitik.
FORTÆL!
Rapporterne viser en anslået 80% af online svig går urapporteret. Hvis de rette myndigheder ikke klar over omfanget af svig, der faktisk findes på internettet, vil så at få de hårdt tiltrængte midler i kampen mod problemet tage mere tid. Internet Fraud Complaint Center (ifccfbi.gov) har en online klage funktion for enkeltpersoner til betænkningen phishing-angreb. IFCC rapport proces kræver grundlæggende oplysninger, herunder oplysninger om gerningsmanden og typen af svig.
Ud over at indgive en klage, sende den falske e-mail de legitime virksomhed. Phishing udtværing god navnene på utallige virksomheder, og underrette selskabet om fidus hjælper også kampen. Virksomheder at blive bragt ombord vil sikre godt afrundet bestræbelser på at denne epidemi.
Undgå at give dine oplysninger frit. Uanset om du er i slutningen af et phishing-angreb eller jobansøgning kræver flere oplysninger, end du er villig til at give, gå videre med forsigtighed. Meget ligesom du vil analysere jobmuligheder; intenst undersøge hver person, der modtager dine personlige oplysninger. Med sikker online praksis får du det bedste udbytte fra din job-søgning indsats – i stedet for at tilbringe timer indgive en politianmeldelse og kalde kredit-bureauer og kreditkortselskaber.